Kennel Absolutely My

Valpköpet

Startsida Nyheter/Blogg Om Oss Mina Hundar Valpar Valpköpet Tidigare kullar Om rasen Fotogalleri Kontakt Länkar English

 

 

Detta följer med när ni hämtar er valp som är registrerad, vaccinerad,  ID-märkt, veterinärbesiktad och  enligt SKK är minst   8 veckor gammal.

Stamtavla                  Registreringsbevis Veterinärintyg                        Försäkrad mot dolda fel i 3år      Torrfoder för den första tiden Leksak                                          SKK's DVD "Välkommen Valp"     Valpkompendium                           1 års medlemskap i Svenska Wheaten Terrier Klubben (SWTK)                                  Råd och stöd - livslångt          Klippning under första året

 

 

   

När valparna är födda hemma hos oss så kommer hela vår familj hjälpa vår tik med att socialisera och förbereda valparna på bästa sätt inför flytten till deras nya familjer. Vi kommer att presentera olika miljöer och "leksaker" för valparna samt låta dem få börja sin utforskning av världen utanför. Vi kommer även att börja med bl. a lättare koppelträning, träna på att stå på bordet och bli bostad och hanterad samt låta alla valpar åka sina första bilresor. Detta för att förbereda valpen för den viktiga sociala träning ni sedan, som valpens nya flock ska få nöjet att fortsätta med.

Jag hoppas givetvis alltid på en tidig kontakt mellan mig och er som vill köpa valp, men framför allt att den fortsätter och finns kvar långt efter att valpen flyttat. Vi kommer inte att "jaga er" hela tiden, men vi vill att ni ska veta att vi finns för er när helst det dyker upp frågor och funderingar. Har ni möjlighet är också några foton då och nu mycket uppskattat. Kontakten vill jag behålla för att jag ska få möjlighet att se hur just er valp utvecklas, då jag haft mycket planering och tankar bakom de valpkullar som föds hos oss på kennel Absolutely My. Då vi är en familj med små barn, så är det lång planering innan vi parar någon av våra tikar. :)

Vi har en grundtanke om att de kullar som vi har ska vi ha tid för både innan valpningen, under valparnas första 8 veckor, men även också efteråt, för alla våra valpköpare i den mån du och din valp behöver. Jag vill hemskt gärna följa valpen och se och höra om deras utveckling från en busig och påhittig valp till en trevlig vuxen familjehund. Alla funderingar och frågor som jag vet kommer att komma - det är bara att höra av er!

   

När ni hämtar valpen så är den enligt SKK över 8 veckor, registrerad, vaccinerad, ID-märkt samt är veterinärbesiktad (ej äldre än 7 dagar). Den är även försäkrad mot dolda fel i tre år.

Jag skickar även med valpen stamtavla, registreringsbevis och veterinärintyg. Torrfoder som den är van att äta för den första tiden, en leksak, SKK's DVD "Välkommen Valp", ett valpkompendium som jag gjort i ordning med lite tips och idéer samt 1 års medlemskap i Svenska Wheaten Terrier Klubben (SWTK). Givetvis så är ni under hela hundens livstid mer än välkomna att höra av er med frågor, funderingar och om annat som händer. Jag kommer göra mitt allra bästa för att du som valpköpare ska få hjälp och svar på dina funderingar.

Jag klipper även valpen gratis tills att den fyller 1 år. Alla med en valp från oss kommer också att erbjudas en klippkurs i vardagsklippning hemma hos oss, så du själv kan klippa till vardags. Är du inte intresserad av eller inte har möjlighet att lära dig klippa din Wheaten, så hjälper jag dig givetvis hela hundens liv till "valpköpar-pris". Ställer du ut din hund, klipper jag givetvis den gratis till detta. Jag kommer även att försöka hitta på eller ge förslag på trevliga och intressanta aktivteter för dig och din hund

.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar om vår nästa kulls kombination och känner ni att ni har tiden, möjligheten och kärleken att ge en valp från Absolutely My's andra kull så är ni hjärtligt välkomna att höra av Er!

absolutely.my@gmail.com

0935-200 32

Jag har som målsättning med min avel att föda upp sunda och friska wheaten terriers i en trivsam hemmamiljö samt att aktivt följa SKK's och rasklubbens riktlinjer samt SWTK's arbete med RAS.