Kennel Absolutely My 

Om oss

Startsida Nyheter/Blogg Om Oss Mina Hundar Valpar ValpköpetTidigare kullar Om rasen Fotogalleri Kontakt Länkar English

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag, lill-Oskar och Freya i Angsjön hösten 2007

 

Hej och Välkommen!

Jag heter Anna Fernerud och bor i Vännäsby ca 3 mil väster om Umeå tillsammans med min sambo Stefan, vår son Oskar, vår dotter Alma och vår härliga wheatentik Yawa.

Jag ansökte och fick godkänt kennelnamn hösten/vintern 2007, något som jag funderat på att göra under många år. 

Mitt kennelnamn har egentligen inte på någon speciell förklaring .Då vi varken kunde få ihop någon fyndigt utav "vår flocks" namn, fortsatte vi att fundera. Jag kände, och känner, att jag absolut vill göra mitt bästa när det gäller att föda upp sunda och trevliga Wheaten terriers "om det så bara blir en enda kull". Att dessutom få följa en valpkull från start har länge varit en av mina drömmar. Efter många timmars funderingar, så fanns alltid de tankarna kvar - och då blev namnet - Absolutely My.

Jag har under några år suttit med i Wheaten klubbens styrelse här i region Nord och även som representant för regionen till huvudstyrelsen. Detta och andra aktiviteter inom SWTK gjorde så att mitt intresse bara blivit starkare för denna underbara terrier ras. Nu är jag aktiv i Bjurholms lokala Kennelklubb och har via BLKK utbildat mig till Hundinstruktör.

Februari 2001 så kom den första wheaten i mitt liv. Jag hade aldrig sett någon innan och fastän jag haft en längtan om att skaffa en egen hund sedan fyra års ålder , så skulle det definitivt inte vara en terrier! Så att följa med min syster och titta på en Wheaten terrier skulle var helt riskfritt. Vi åkte till Skellefteå och kennel Knytta's för en titt och åkte hem med längtan om att få hämta varsin hundvalp nästkommande helg. Helgen därpå  flyttade vår lilla Cayenne (Knytta's Camomill) hem till oss. Med henne vaknade mitt intresse för utställning, agility och även engagemanget inom rasklubben. Caysa njuter idag livet som glad pensionär tillsammans med mina föräldrar och varvar promenader och bilfärder med egna små upptäcktsfärder runt stugan i Angsjön. Tack Marty för en riktigt underbar och gosig hund!

Hösten 2003 började jag att söka efter ytterligare en wheatentik och under våren 2004 föddes Freya - Wheaten Island's Gorgeous Sassy - hos Per och Marianne på Kennel Wheaten Island i Skå, Stockholm. Freya kom att vända upp och ner på vår tillvaro! Sedan den dagen vi flög hem från Bromma har hon visat mig att trygghet och lugn var lika självklart för henne som arbetsglädje och mod. Trots flygplansmotorer som startade somnade hon lugnt i väskan efter lite protester över den stängda dragkedjan, hon kunde ju inte se allt spännande runt omkring. Hennes glädje och livslust som valp kunde man bara le åt, samtidigt som man kunde hålla sig för skratt när man kom från tvättstugan och möttes av en jätteglad Freya med munnen full av soffstoppning. Jag har i och med vår uttrycksfulla och kloka Freya-Peya fått lära mig mycket mer om wheaten och deras syn på livet. De tillfällen vi trots allt inte förstått varandra har vi alltid kunnat skylla på att vi vid dessa tillfällen pratar olika dialekter - jag, norrländska och hon stockholmska. Dialekter som både roat oss och ibland kommit att bli riktiga aha-upplevelser till nya kunskaper. Per och Marianne, tack snälla för denna fina hund som gett oss så många oförglömliga minnen och sina härliga "urhunds" egenskaper som hon fört vidare till sina valpar. Hon kommer att finnas "hos oss" - för alltid! Tack även för att ni alltid finns där när jag behöver och för ert stora stöd. Det känns så bra att Ni alltid finns där nu när jag planerar för mina första valpkullar efter vår underbara Freya!

Jag har som målsättning med min avel att föda upp sunda och friska wheaten terriers i trivsam hemmiljö samt att följa SKK's och rasklubbens riktlinjer samt SWTK's  arbete med RAS.